Izviđač nakon drame prošao u drugo kolo EHF cupa

2 min. čitanja

Rukometaši Izviđača plasirali su se u 2. kolo EHF European cupa, nakon što su na domaćem terenu pobijedili Linz rezultatom 38:35 i to nakon izvođenja sedmeraca. U prvom meču bilo je 34:32 za Linz.

Gosti su odlično otvorili utakmicu, a na isteku pete minute imali su vodstvo od 4:0, pa potom i 5:1. Držao je Linz četiri gola prednosti do 11. minute (8:4), ali onda sjajni Miloš Kos (tri gola) uz pomoć Mladena Boškovića donosi izjednačenje na 8:8. Ubrzo nakon toga srednji bek reprezentacije BiH Milan Vukšić kompletira seriju skauta od 5:0 i donosi prvo vodstvo Izviđaču od 9:8. U 22. minuti Izviđač prvi put odlazi na plus dva (13:11), a minutu kasnije golom Vujovića i na 14:11. Gosti su uspjeli izjednačiti na 16:16 u posljednjoj minuti prvog dijela, a Berin Keso 20-ak sekundi prije odmora pogađa za 17:16.

Drugo poluvrijeme skauti otvaraju golovima Kese, Kosa i Alilovića za vodstvo od 20:16. Čuvali su skauti prednost od tri do četiri gola sve do posljednje dvije minute. A onda gosti preko Babića i Hermanna smanjuju na 33:31, što je bio konačan rezultat utakmica. Pristupilo se izvođenju sedmeraca, a nakon četiri serije obje ekipe su bile uspješne. Potom Herceg brani udarac Hermanna, a Diano Ćeško pogađa za 38:35 i prolazak skauta u narednu fazu. Najefikasniji kod Izviđača bio je Miloš Kos sa devet golova, Ivano Pavlović dodao je sedam, a Berin Keso pet pogodaka. Što se tiče golmana Aldin Alihodžić je imao 11 odbrana. Kod Linza je Alexander Hermann pogađao devet puta, a Lucijan Fizuzleto je dodao sedam golova.

 

Podijeli ovaj članak