Hurem optimistična pred Zurich: Dobile smo veoma zahtjevnog protivnika, ali mene raduju naše utakmice iza nas

4 min. čitanja

SFK 2000 Sarajevo će sutra ugostiti ekipu Zuricha na stadionu Grbavica uoči duela playoffa za ulazak u Ligu prvaka.

Ovaj duel su na današnjoj press-konferenciji najavile Samira Hurem, Amela Kršo i Alisa Spahić. 

Sigurno da će duel na Grbavici biti težak za aktuelne prvakinje naše zemlje, a takav susret očekuju i trenerica i fudbalerke Bosne i Hercegovine.

“Zurich i ženski nogomet u Švicarskoj je veoma ozbiljna stvar. One su profesionalne i igraju drugi krug Lige prvaka svake godine. Mi smo dobile veoma zahtjevnog protivnika, ali ono što mene raduje su naše utakmice iza nas. Proteklih mjesec dana smo igrale jako dobro i igrale smo jako dobro u reprezentaciji. U reprezentaciji i ovdje uglavnom radim sa istim igračicama i ljudima. Moram reći da su naše protivnice iznervirale jer su oni već upisali pobjedu protiv nas. Sigurno da su oni favoriti, ali mi se jako dobro spremamo za tu utakmicu. Svjesni smo njihovog kvaliteta, ali svjesni smo i čime mi raspolažemo. Iskusnije su u odnosu na naše igračice, ali ja vjerujem u naše igračice. Stadion Grbavica nudi prelijep ambijent i zahvaljujem se savezu što možemo ovdje igrati, jer je ovo najvažnija utakmica za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini”, rekla je na početku Hurem i dodala:

“Razlika je u godinama. Prosjek ove ekipe je 22 do 23 godine. Kod nas imamo tri najbolje igračice ispod 18 godina, a u svakoj liniji igra po jedna. Ovo je možda najbolji SFK u ovih 20 godina. Mislim da ovaj tim može mnogo više, samo što im treba podrška i sa moje strane i sa tribina. Oni žele ovu utakmicu i njihov rad i njihova motivacija su vidljive. Svjesne su svega, nisam morala da ih uvodim u ovu utakmicu. Nismo očekivali pobjedu u Rumuniji, ali smo uspjeli da pokažemo da smo u igri. One imaju takav stav i kvalitet i da ćemo sutra protiv Zuricha koji igra drugačije, da ćemo da se nametnemo sa našom igrom.”

Nakon trenerice riječ su dobile i igračice SFK 2000 Sarajevo, kapitenka Spahić i Kršo.

“Što se tiče mene i mog iskustva, imam dosta teških utakmica i to ste spominjali. Kroz reprezentaciju i protiv Chelseaja, ali ova mi je posebna. Smatram da ovaj tim ima dušu i karakter i stvarno jedva čekamo sutra. Svi smo pod istom euforijom i želimo da damo maksimum pored toga što su one defintivno favoriti. Očekujem dobu igru, htijenje i da sutra u prvoj utakmici ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat u Zurichu. Sgiruno ćemo dati maksimum, a ja lično jedva čekam utakmicu”, rekla je Spahić.

“Mislim da su trenerica i kapitenka već sve rekle. Zurich koliko znam u prvenstvu ima dvije izgubljene utakmice, te su možda u padu forme. Mislim da smo mi jako kvalitetne i da smo jako mlade, da imamo iskustvo. Možemo iskoristiti naš kvalitet i očekujem pobjedu”, rekla je Kršo.

Podsjećamo, na sutrašnjoj utakmici će biti slobodan ulaz na stadion Grbavica.

Podijeli ovaj članak