Granić debitovao na klupi Posušja, pa otkrio taktičke zamisli: Niski blok nam ne donosi previše, mnogo smo bolji kada igramo visoko

1 min. čitanja

FK Velež je odigrao neriješeno protiv ekipe HŠK Posušje u okviru 12. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:1, a nakon susreta izjavu je dao novi trener Posušja, Goran Granić.

“Zahvaljujem se svima. Svako od nas ima određeni dio koji daje i žrtvuje. smatram da je ovaj bod nagrada za cijeli klub za sve one koji ga vole i podržavaju. Mislim da je utakmica bila dosta sadržajna i bila je dosta hrabra utakmica sa dosta valovitim dominacijama. Prvo mi dominiramo, onda Velež, pa opet mi, pa opet Velež. Mislim da je rezultatski moglo otići na obje strane. Mislim da su obje ekipe nagrađene i da su gledaoci mogli uživati. Mi kada stojimo u niskom bloku to ne izgleda dobro, jer nam to ne donosi nešto previše. Kada god napravimo pritisak onda to bude dobr i neka dominacija. Jasno je da cijelu utakmicu ne možemo stiskati gore, pogotov u tom ritmu. S obzirom da smo sada na nekom novom načinu djelovanja i da nije realno očekivati da se sve odmah pohvata. Mogu reći da sam zadovoljan rezultatom i igrom protiv jako dobre ekipe Veleža”, rekao je Granić.

Podijeli ovaj članak