Goran Lojo: Ja da se pitam, ne bih dopustio…

2 min. čitanja

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo je nakon poraza od selekcije Kine u drugom kolu Mundobasketa dao svoj komentar pomenutog susreta.

Na pres konferenciji nakon utakmice je istakao da je Kina zasluženo pobijedila, ali da razlika nije realna, te da se okrećemo novoj utakmici, protiv Južne Koreje. 

– Čestitke Kini na zasluženoj pobjedi, igrali smo sa mnogo više energije nego jučer, nismo mogli odgovoriti kako smo trebali. U drugom dijelu su otišli na veliku razliku, a kada smo vidjeli da je utakmica izgubljena, dali smo šansu svim igračicama. Kina je bolja ekipa i čestitke igračicama na pobjedi, rekao je Lojo i zatim prokomentarisao ‘‘ludi‘‘ raspored prema kojem se igra pet utakmica u šest dana. 

– Lud je raspored, imali smo malo sreće jer smo jučer igrali u 10.30 sati, danas smo igrali u 14. Kina je imala utakmicu koja je završila u 19.30, a sada 17 sati kasnije igraju novu utakmicu. Ja da se pitam, ne bih dopustio da se igraju više od dvije utakmice zaredom.

Istakao je naš selektor da razlika nije realna, ali je Kina kvalitetnija i dominantnija reprezentacija koja se za ovo sprema već dvije godine. 

– Nije realna razlika, ali jednostavno Kina je kvalitetniji i dominantniji tim. Kina se sprema za ovo već dvije godine, to je njihov veliki projekat, oni su jedan od favorita. Naravno da ova razlika nije adekvatna, samo pojavljivanje ovdje je veliki uspjeh, ali nisam zadovoljan rezultatom. Volio bih da smo izgubili manjom razlikom, sutra je novi dan, nova utakmica, zaključio je naš selektor.  

Podijeli ovaj članak