Goran Granić: Sarajevo je u jednom turbulentnom periodu, ali…

3 min. čitanja

Fudbaleri Posušja sutra će na svom terenu dočekati Sarajevo u susretu 15. kola m:tel Premijer lige BiH, a tim povodom je danas održana i konferencija za medije u prostorijama kluba sa Mokrog doca, a na kojoj se novinarima obratio trener ove ekipe, Goran Granić.

Granić je poručio kako protiv Sarajeva neće moći računati na dva igrača zbog kartona, te da Horića, koji je nedavno doživio povredu, a zbog koje će propustiti meč sa Bordo klubom.

Što se tiče ekipe koja nam je na raspolaganju za sutrašnji susret, imamo dva igrača koja su nam zbog kartona isključena. Malo nas je to poremetilo, ali mi imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, da možemo nadoknaditi svaki izostanak. Druga negativna situacija desila nam se na utakmici Kupa gdje nam se Horić povrijedio i on će preskočiti sutrašnji meč, ali i Pavković, na kojeg nećemo moći računati, kazao je Granić.

On se potom osvrnuo na sutrašnju utakmicu protiv Sarajeva.

Rekao bih da su različiti psihološki momenti u našoj ekipi i u ekipi Sarajeva. Mi smo u nizu od četiri dobre utakmice, gdje je bilo dobrog rezultata, ali još važnije i dobre igre. U pozitivnoj atmosferi i formi dočekujemo susret protiv Sarajeva. Sarajevo je u jednom turbulentnom periodu kako zbog rezultata, tako i zbog ispadanja iz Kupa BiH, ali i promjene trenera. Psihološka prednost je na našoj strani, ali ako mi budemo govorili da će biti lako, onda to neće biti dobro i zbog toga se psihološka prednost može okrenuti protiv nas. Njihova negativna situacija, ako ih mobilizira da daju maksimum, može se njihova situacija okrenuti za njih. U svakom slučaju, uz dužni respekt ekipi Sarajeva, momci nisu zaboravili igrati fudbal i moramo biti maksimalno skoncentrisani, kazao je Granić.

Trener Posušja je potom prokomentarisao i najavljeni dolazak navijača Sarajeva na Mokri dolac.

S obzirom na utakmicu i godišnjicu koju imaju, odnosno najavu njihovih navijača da će doći, vodit će se jedna sportska bitka na terenu, gdje svakako naši navijači očekuju od nas da se vidi da smo mi domaćini, da se vidi da smo mi u nadmoći, odnosno da smo mi ti koji želimo. Također, vodit će se i jedna bitka na tribinama jer su oni najavili da će njihovi navijači doći. Ja očekujem sutra, uz lijepo vrijeme i nedjelja je, da će tribine biti prepune i da neće izostati ta podrška. Ja ih ovom prilikom pozivam da dođu i da nas podrže, pa da se skupa sa nama raduju, istakao je Granić.

Podsjetimo, utakmica između Posušja i Sarajeva se igra od 14 sati i 30 minuta. 

Podijeli ovaj članak