Gdje je novi selektor?

3 min. čitanja

Za tačno 17 rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala bi početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Kažemo, trebala bi jer se u ovom momentu ne zna ko je selektor našeg tima, a za dva dana ističe rok da se u EHF pošalje spisak igrača na koje selektor računa u narednom periodu, tačnije za naredne dvije utakmice. 

BiH će kvalifikacije otvoriti 13. oktobra protiv Slovenije u gostima, a tri dana kasnije bismo trebali dočekati Crnu Goru. 

Novi Upravni odbor je najavio velike stvari, veliku borbu, mnoge novine, ali od toga dosad vidimo da ima samo nova web stranica RSBiH, na kojoj se, gle čuda, redovno “apdejtuju” rezultati i tabele muške i ženske Premijer lige BiH. 

Iako se nedavno činilo da je sve riješeno i da će novi selektor biti Irfan Smajlagić, od toga zasad nema ništa. Iako je prema izvještaju sa posljednje održane sjednice UO izgledalo da se sa Smajlagićem samo treba potpisati ugovor, ništa se nije desilo. Apsolutno ništa. Vremena je tako malo da su i same kvalifikacije upitne. 

Ako je ovo nešto novo što su najavili sa novim Upravnim odborom, onda su nas dobro zeznuli, a bili smo veliki optimisti. 

Oni koji su preuzeli “obavezu” oko selektora, kao i prostorija Saveza, očito su zakazli i imaju “prečih stvari”. I dok su u EHF, prema pouzdanim informacijama, gotovo sve selekcije već dostavile svoje spiskove, kod nas se još uvijek nešto čeka. Tako da ni ovo okupljanje državne reprezentacije neće proći bez drame, a taman smo pomislili da je neće biti. Dvadeset (20) dana do prve utakmice na domaćem terenu nema nikakve najave, sve se i dalje čeka. Ali ovo više nije momenat da ko čeka, taj i dočeka. Ovo je momenat kad se opet pale alarmi, a uz malo truda moglo je sve biti drugačije. No, zašto jednostavno, kad može komplikovano. Rekli bismo na kraju da s nestrpljenjem čekamo bijeli dim sa adrese Ćemaluša broj 6/1, ali RSBiH, kako rekosmo, nema više prostorije, a nove nisu nađene, iako su “neki” obećali. 

Podijeli ovaj članak