Galić otkrio šta Mulalić konstantno traži od njega i ostalih igrača: Da li je ovo razlog dobrih igara Plavih ove sezone?

2 min. čitanja

Osim trenera Plavih Edisa Mulalića, prisutnim medijima obratio se i fudbaler Željezničara Marin Galić.

Galić se prvenstveno osvrnuo na svoje igre i ostvareni napredak, a potom i na igre cijele ekipe.

“Sigurno da uvijek težiš da budeš bolji i napreduješ, a ja sam veliki napredak napravio otkako sam tu i vidim to po sebi. Ipak, naravno da ima još dosta prostora za napredak”, rekao je Galić i nastavio:

“Što se tiče ekipe mislim da mi igramo relativno dobro i to rezultat pokazuje. Ok, imamo uspone i padove, ali svaka utakmica gdje smo bili malo lošiji, izdigli smo se iznad toga i bili smo bolji. Puno smo naučili iz svega. Sada smo imali dva poraza i ostvarili smo pobjedu u Kupu koja je jako bitna. Čekamo Velež, to je dobra ekipa, igrali smo protiv njih, znamo šta nas očekuje, pripremali smo se cijelu sedmicu i to je to”, rekao je Galić.

O saradnji sa Amoahom, ali i onome što Mulalić konstantno traži od njega i igrača, Galić ističe:

“Izvan terena se zajedno družimo, komuniciramo dosta, sve situacije ofanzivno i defanzivno pokušavamo uskladiti. On je kasnio s nama, ali jako dobro se prilagodio, tako da pričamo dosta, funkcioniše to, ali može i puno bolje, pogotovo jer mi želimo da se borimo za vrh i moramo sve da ispravljamo da bi to bilo bolje iz utakmice u utakmicu. To i šef stalno naglašava, da moramo biti hrabriji i odlučniji i u našem posjedu lopte, ali i u posjedu protivnika. Uspijevamo to, ali nekad je to bolje, nekad lošije, milion faktora ima, nekad se i protivnik pita, nekad je jednostavno neko bolji i to je to”, zaključio je Galić. 

Podijeli ovaj članak