Gabrijel Boban: Igramo kući pred našim navijačima, naša želja i motiv moraju biti puno veći od njihovog

1 min. čitanja

Pored trenera Posušja Gorana Granića, novinarima se na današnjoj konferenciji za medije povodom sutrašnje utakmice 15. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Sarajeva obratio i napadač kluba sa Mokrog doca, Gabrijel Boban.

Boban je poručio kako je atmosfera u ekipi Posušja dobra, te da svi igrači ovog kluba jedva čekaju sutrašnji meč protiv Sarajeva. 

Atmosfera u ekipi je dobra i jedva čekamo utakmicu. Očekujem jedno Sarajevo koje će doći ovdje da se vrati na jedan pozitivan niz i neće biti laka utakmica. Neće oni nas previše napasti, već će čekati neku priliku iz polukontre ili kontre, ali mi moramo biti spremni na sve njihove ideje. Naša želja i motiv moraju biti puno veći od njihovog jer igramo kući pred svojim navijačima, kazao je Boban.

On se potom osvrnuo na svoju formu u posljednje vrijeme, budući da je na posljednja dva meča u m:tel Premijer ligi BiH positgao tri pogotka.

Krenuo sam napokon sa golovima. Ja se nadam da sam uhvatio formu koju mogu dostići i nadam se da će potrajati što duže, kazao je Boban. 

Podsjetimo, utakmica između Posušja i Sarajeva igra se sutra od 14 sati i 30 minuta.

Podijeli ovaj članak