(FOTO/VIDEO) Široki Brijeg deklasirao Slobodu u Banovićima i sa stilom se vratio na čelo Premijer lige BiH

2 min. čitanja

Fudbaleri Širokog Brijega deklasirali su kao gost Slobodu rezultatom 3:0 u susretu 13. kola m:tel Premijer lige BiH, čime su se ponovo vratili na čelo tabele.

U utakmici koja na samom početku nije slutila na takav ishod kakav smo na kraju vidjeli, Široki Brijeg nije bio dominantan od početka meča, Sloboda je imala veći posjed lopte, ali jalovo je nastojala doći do gola gostiju i nije bila previše opasna. S druge strane, nije ni Široki Brijeg bio previše opasan sve do prvog pogotka, koji je u 35. minuti postigao Ilan Pejić sjajnim udarcem sa distance.

 

 

Ovaj meč u potpunosti je okrenuo utakmicu u pravcu koji više odgovara gostima, a oni su već u 40. minuti stigli do drugog pogotka. Pogodio je mladi Daniel Lukić, kojem je to bio četvrti gol ove sezone i koji se polako pretvara u jednog od konstantnijih premijerligaških napadača.

 

 

Sloboda se nadala da može promijeniti stvari u drugom dijelu, no već u 53. minuti sve je riješeno. Ilija Bagarić šutira fenomenalno sa tridesetak metara, savladava Bukvića i praktično rješava meč u korist Širokog Brijega.

 

 

Do kraja meča, mogli su i jedni i drugi doći do još nekog pogotka, ali promjena nije bilo. Široki Brijeg tako ima 25 bodova i ponovo je prvi na tabeli, barem privremeno. Preskočiti ga može Željezničar ako uspije savladati Zrinjski na Grbavici u utakmici koja se igra danas.

S druge strane, Sloboda ima 12 bodova i sve je evidentnije da je čeka teška borba za opstanak.

Podijeli ovaj članak