(FOTO) Ubjedljiv poraz Zmajeva od Crne Gore u Sarajevu

2 min. čitanja

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u dvorani “Mirza Delibašić” od Crne Gore 36:25

Slabo je odigrala Bosna i Hercegovina prvo poluvrijeme, naročito u odbrani, mada se mora reći da su i Crnogorci bili izuzetno šuterski raspoloženi, te su imali tek jedan promašaj iz igre dugo vremena.

Već na samom startu mučili smo se i sa realizacijom i prednost Crne Gore je samo rasla. Dosta je tu bilo i tehničkih pogreški, a Simić je sakupio pet intervencija na golu Crnogoraca. Raznovrsnost u igri Crne Gore vidjela se i kroz strijelce, te je osam različitih igrača postizalo golove.

Malo po malo, Crna Gora je povećavala prednost, a na poluvremenu ona je iznosila i maksimalnih +10, 21:11.

U nastavak susreta ulazimo nešto življe, pa nošeni sa tri odbrane Ahmetaševića spuštamo na -7, ali se Crna Gora brzo konsoliduje i ne dozvoljava da je poljulja ta mini serija naše reprezentacije. Uglavno se narednih desetak minuta igralo gol za gol, a prednost Crne Gore je bila konstanto osam ili devet golova prednost.

Nakon isključenja Igora Mandića i sedmerca u 46. minuti Crna Gora sa igračem više postiže dva brza gola i vraća prednost na maksimalnih +10, 29:19, pa je Irfan Smajlagić odmah zvao timeout kako bi to sasjekao. No, on nije dao rezultat i pored iznuđenog sedmerca i dvije minute, jer Alen Ovčina pogađa stativu, a u narednom napadu Crnogorci preko Rista Vujačića dolaze do maksimalnih +11. 

Do kraja utakmice Crna Gora uspjeva da očuva stečenu prednost, te na kraju slavi sa 36:25.

Najefikasniji u timu Crne Gore bili su Nemanja Grbović i Miloš Vujović sa po osam pogodaka. U našoj reprezentaciji Marko Davidović je bio bez promašaja, sa deset postignutih golova. 

Nastavak kvalifikacija nas očekuje u martu, kada ćemo odmjeriti snage dva puta sa Kosovom, a onda nas u aprilu čeka završetak kvalifikacija sa još po jednom utakmicom protiv Slovenije i Crne Gore.

Podijeli ovaj članak