(FOTO) Bosna i Hercegovina ima zaostatak nakon prvog dijela susreta

3 min. čitanja

Nakon prvih dvadeset minuta susreta rezultat glasi 53:36 za Portoriko.

Bosna i Hercegovina nije najbolje otvorila prvi period igre. Osjetio se umor na Jonquel Jones, koja je dugo putovala i tek jučer se pridružila našem timu. Možda smo imali malo i sreće da naše protivnice nisu imale dovoljno preciznosti u fazi napada, ali smo nakon pet minuta igre imali zaostatak od sedam poena. Rezultat je glasio 13:6. Svi naši pokušaji da šutevima sa distance riješimo napade, nisu nam polazili za rukom. Selektor Goran Lojo je pokušao da minutom odmora prekine niz Portorikanki, ali i nakon toga nismo imali dovoljno koncentracije u napadu, pa su na tri minute do kraja Portorikanke imale plus 15, 23:8. Ono što nisu pogađale na otvaranju susreta, Portorikanke su počele igrati dosta sigurno u napadu i koristili su svaku našu grešku i surovo je kažnjavali.

Pokušali smo izmjenama promijeniti ritam igre, ali jednostavno nam ništa nije polazilo za rukom u prvih deset minuta susreta. Sa druge strane, imali smo ekipu koja je vrijedno skupljala poene, pa je nakon prvog dijela rezultat glasio 31:16 za selekciju Portorika. Očajan šut iz igre, nas je koštao ovako visokog zaostatka u ovom dijelu susreta.

Drugu četvrtinu otvaramo sa pet postignutih poena, koje su postigli Delić i Jones, te je to bio znak da bismo se mogli vrlo brzo vratiti u igru i smanjiti zaostatak. Za razliku od prve četvrtine, naše košarkašice su, na otvaranju drugog perioda, bile dosta agresivnije i nisu dopuštale lake poene svojim suparnicama, kakve su imale priliku postizati u prvih deset minuta susreta. Taman kada smo pomislili da ćemo se u potpunosti vratiti u susret, ponovo smo dozvolili da se razigraju Portorikanke, što su Hollingshed, Quinones i Guirantes vješto koristile i uspijevale da sredinom drugog dijela imalju 16 poena prednosti, 42:26.

Trojke Jones i Džombete su nas ponovo vratile u igru, pa smo na tri minute do kraja smanjili zaostatak na deset poena. Ipak, ponovila se scena koja nas je pratila tokom cijelog prvog poluvreena, Portorikanke su pogađale apsolutno sve, pa je rezultat nakon prve četvrtine glasio 53:36.

Najefikasnije u našem timu su bile Jones sa 13 i Džombeta sa osam postignutih poena.

 

Podijeli ovaj članak