Edis Mulalić: Ovdje smo gdje smo jer smo tim

3 min. čitanja

Trener Željezničara Edis Mulalić rekao je nakon utakmice da pobjeda Željezničara nad Veležom dobija više na značaju jer su u Kupu u srijedu igrlai isti igrači.

– Teška utakmica pogotovo protiv protivnika u nekom drugom sistemu kontra nama, spremali smo se u Gabeli na taj sistem, ali nismo dobro odgovorili, sada jesmo. Pobjeda je veća jer smo Kup u srijedu igrali isti igrači, nemamo taj luksuz da odmorimo neke igrače, znamo da smo spremni fizički, sada smo se uvjerili u to. Kad igraš protiv ekipe gdje nisi dobro izgledao prvi susret, onda moraš nešto promijeniti i popraviti. Imali smo četiri-pet dobrih situacija, a onda smo griješili u fazi napada. Nismo se nagradili golom za razliku od drugog dijela. Mislim da poslije nikad nije utakmica dolazila u pitanje zbog naše koncentracije i discipline u igri. Igrači su sami se uvjerili da mogu i hoće, sve što smo radili na treningu i video analizi smo dobro odradili, nagradili se golovima i zasluženo pobijedili, kazao je Mulalić i potom se osvrnuo na Josepha Amoaha i Santosa Clarismarija.

– Šta ćemo sa drugih osam-deset igrača? Ne prave stranci razliku. Ovdje smo gdje jesmo jer smo tim – danas je pobijedila timska igra, ne mogu Santos i Amoah non stop napadati sami Velež. Ovo je plod tima, razumio sam ja tvoje pitanje. Ti momci su ispali iz lige, svaka čast njima, oni odgovaraju na naše zadatke, njih dvojica imaju katastrofalan učinak na gostovanju. Ima još puno prostora za napredak, tim je izbacio nekog od njih. Šta ćemo sa Hodžićem, Cocalićem i ostalim. Sve je tim, džaba ti najboljih 11 ako nisi tim i ako ne radite jedni za druge. Samo tim i dok god budemo tim, imaćemo dobre rezultate, čim se počnemo razvodnjavati, imaćemo problema.

Ponovio je Mulalić još jednom da je liga dosta izjednačena.

– Dosta ujednačena liga, možemo reći da je manje kvalitetna, pratili smo utakmicu prije naše, Leotar je imao neiskorišten penal i pobijedio kasnije. Svaka utakmica je teška, sezona je neizvjesna, nije lako nikoga pobijediti, pokazao je Borac i Leotar. Sve u svemu, dobro kolo za nas.

O mladim igračima kaže:

– Zbog zaštićenog godišta, dvojica U21 igrača moraju početi utakmicu, od pet igrača ostalo nam je Beća i Muftić. Muftić odradio dobro posao, moram ga pohvaliti, Beća svakako, Drina nam se vraća, mislim da će se i Subašić vratiti. Imali smo i prošlu utakmicu sa Širokim Brijegom, Kup, a i sada, tri juniora sa nama. Kako smo se nadali, dobro smo se udali.

Podijeli ovaj članak