Edis Mulalić komentarisao atmosferu na tribinama Pecare: Kod nas je uvijek nešto negativno, a ovo večeras je…

2 min. čitanja

NK Široki Brijeg je u okviru 14. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao FK Željezničar sa 1:0. Nakon utakmice na press-konferenciji medijima se obratio trener Plavih, Edis Mulalić.

“Teška utakmica. U globalu Široki je zasluženo pobijedio. Mi smo dobro ušli u utakmicu, gdje smo mogli visoko da pritisnemo. Kasnije smo gubili duele i tako nam je Široki kroz duge lopte se primicao našem golu. Drugo poluvrijeme kad smo malo riješili to, desi se na boku individualna utakmica, a mislim da je neki odbitak otišao u gol. Bender nas prije toga održao u životu kad je odbranio penal. Ovo mora brže i bolje da se odigra. Atmosfera je bila za pohvaliti i stadion i publika, tako da sve u svemu mislim da je zaslužena pobjeda Širokog”, započeo je Mulalić i osvrnuo se na atmosferu:

“Negdje smo svi upali u neku negativu i moramo da poštujemo. Ja sam pozitivac kad su dobre stvari. Nije bilo nacionalnog vrijeđanja i ovo je primjer i našim i Širokim i svim drugim navijačima. Fokus je bio fudbal, to se mora istaći. Kod nas je uvijek nešto negativno i da samo blatimo. Ovo treba zaista pohvaliti i bila je sportska utakmica i atmosfera.

Za kraj se još jedanput osvrnuo na slab roster Plavih.

“Neću da plačem, teško da možemo jedan izostanak nadoknadimo. Jako je teško. Mi nemamo drugog beka koji je doveden, pa smo pokušali sa jednim igračem, pa onda sa drugim i teško možemo za naš roster da nadomjestimo jedan za jedan igrača kad nam neko fali, ali eto šta je tu je. Lako nije, da budemo pri vrhu, ali tu smo”, završio je trener Željezničara.

Podijeli ovaj članak