Ćurguz svjestan teškog posla protiv Borca: U uzlaznoj putanji su

2 min. čitanja

Trener Sloge Zoran Ćurguz svjestan je da nimalo neće biti lagana utakmica protiv Borca danas u Novom Gradu i da su Banjalučani od dolaska Vinka Marinovića na klupu u jednoj uzlaznoj putanji.

– Borac je u zadnja 3-4 kola od kako je Vinko Marinović tu bitno popravio formu, što se vidi na bodovnom saldu i na igri. Ova utakmica protiv Tuzla Cityja im je dala ogromno samopouzdanje, također i utakmica Kupa u kojoj su postigli devet golova. To nam govori da idu uzlaznom linijom i da nam neće biti lako. Mi smo odradili 10-12 dana u jednom dobrom raspoloženju, popravljali neke stvari za koje smo akcentirali da nisu na potrebnom nivou ili da trebaju biti još bolje. Mislim da smo dosta toga uradili. Svakim danom smo sve jači, kompaktniji, sve više igrači shvataju ono što želimo od njih da implementiramo u samoj igri, rekao je Zoran Ćurguz, pa dodao:

– Utakmica će biti specifična zbog terena, mislim da je u lošem stanju, čak se najavljuju i neke padavine. Moraćemo izvesti ekipu koja je spremna da se bori, da igra možda i dugim loptama, što nije naš stil igre i moramo se suprotstaviti Borcu na način na koji nama u tom trenutku odgovara. Borac ima dobar napadački potencijal, 3-4 kvalitetna igrača, moramo obratiti pažnju na njih. Dosta dobri su u prekidama i na taj segment moramo obratiti pažnju, jer to može odrediti rezultat. 

Utakmica Borac – Sloga igra se od 14 sati u Novom Gradu. 

Podijeli ovaj članak