Bosna saznala kaznu za nerede protiv Gra─Źanice

2 min. ─Źitanja

Rukomnetni klub Bosna iz Visokog ka┼żnjen je 2000 KM nov─Źano i dvije utakmice bez prisustva publike zbog incidenta koji se dogodio poslije me─Źa protiv Gra─Źanice.

Saop┼ítenje komesara takmi─Źenja prenosimo u cijelosti:

– Nakon dospije─ça dokumentacije tra┼żene po Biltenu br. 3, kao i naknadnog pregleda

snimka, a u vezi sa de┼íavanjima nakon utakmice odigrane u Visokom 24.09.2022. godine izme─Ĺu RK BOSNA EKOENERGIJA ÔÇô RK GRA─îANICA donosim slijede─çu

O D L U K U

U skladu sa Propozicijama takmi─Źenja ─îlan 43. RK BOSNA EKOENERGIJA se izri─Źe, nov─Źana kazna u iznosu od 2.000,00 (dvijehiljade) KM i zabrana igranja dvije naredne utakmice u Visokom.

O b r a z l o ┼ż e nj e

Nakon pregleda snimke utakmice neupitan je ulazak gledatelja u teren i fizi─Źki napad od strane jednog gledaoca na igra─Źa RK GRA─îANICA. U dopunskim izjavama svih aktera utakmice, kao i sa─Źinjenom zapisniku PU VISOKO navodi se da je zahvaljuju─çi igra─Źima i predstavnicima ekipa sprije─Źena sveop─ça tu─Źa. Dopis PU Visoko je potvrdio sve navode slu┼żbenih osoba utakmice.

RK BOSNA EKOENERGIJA je nakon utakmice izrazio ┼żaljenje za incidentom i uputili su javno izvinjenje rukometa┼íima i sl. osobama RK Gra─Źanica. Cijene─çi dugogodi┼ínje postojanje RK BOSNA EKOENERGIJA VISOKO smatram da je visina kazne objektivna i da ─çe ista biti jedno gorko iskustvo za klub, stoji u dopisu komesara takmi─Źenja.

Podijeli ovaj ─Źlanak