Bivši rumunski reprezentativac: Džeku sam znao provocirati na treninzima Rome

2 min. čitanja

Bivši rumunski golman Bogdan Lobonț,je u podcastu ProSporta, govorio o najvećoj zvijezdi našeg nacionalnog tima, Edinu Džeki sa kojim je sarađivao tokom svog boravka u Romi.

Rumuni su remizirali sa Finskom, bilo je 1:1, a u ponedjeljak će u nebitnoj utakmici za Zmajeve dočekati naš nacionalni tim. Kažemo nebitnoj jer su Zmajevi već obezbijedili plasman u Ligu A i baraž za odlazak na Euro 2024. godine, no sigurno je da će izabranici Ivayla Peteva i u ovom susretu ići da ostvare pozitivan rezultat.

Dvojac je zajedno sarađivao u Romi u periodu od 2016. do 2018. godine, pa je Rumun otkrio da Dijamant ima momente igre kada potpuno nestane.

– Edin ima momente u igri kada kompletno nestane nakon čega se opet pojavi. To je atipično, senzacionalno. Od njega se očekuju golovi, a ja sam ga znao provocirati na treninzima Rome. Želio sam ga gurati naprijed da bude što je moguće bolji. Rekao sam mu ‘‘ako pogoodiš, najbolji si, a ako ne uspiješ onda si najgori‘‘. Promašio je i rekao sam mu ‘‘ja sam treći golman Rome, a ti mi ne možeš dati gol‘‘. Zaista je riječ o vrhunskom napadaču koga je teško čuvati, dobro se kreće i pravi probleme protivnicima, rekao je Lobont. 

Sada 44-godišnji Lobont je karijeru okončao upravo u Romi 2018. godine, a punih 20 godina je branio za Rumuniju odigravši 86 utakmica za ovu selekciju. 

Podijeli ovaj članak