Benfica u fenomenalnoj utakmici savladala Juventus, Milan brutalno pogazio Dinamove evropske snove

5 min. čitanja

U okviru petog kola grupne faze Lige prvaka večeras je odigrano Ŕest utakmica, a gledaoci su imali zaista sjajne susrete za vidjeti.

U grupi E, Milan je deklasirao ekipu Dinamo Zagreba na Maksimiru sa visokih 4:0. Strijelci za Rossonere su večeras bili Gabbia, Leao i Giroud, dok je autogol postigao Robert Ljubičić.

NaÅ” reprezentativac Rade Krunić je u igru uÅ”ao u 52. minuti utakmice umjesto De Ketelaerea, te je odigrao solidnu rolu u večeraÅ”njoj pobjedi.

Grupa E

Chelsea 10

Milan 7

Salzburg 6

Dinamo (Z) 4

Ishod ove grupe u potpunosti je u rukama Chelseaja i Milana. Milanu je potreban bod protiv Salzburga na domaćem terenu, dok Dinamo viÅ”e nema ni teoretske Å”anse za prolazak dalje. Dinamova evropska sezona vjerovatno je večeras zavrÅ”ena, jer kao gost mora pobijediti Chelsea da bi imao Å”anse za plasman dalje i u Evropsku ligu sa trećeg mjesta.

U grupi E, RB Leipzig je slavio pobjedu protiv Real Madrida sa 3:2. Leipzig je poveo u prvom poluvremenu preko JoŔka Gvardiola u 13. minuti, a drugi gol djelo je Christophera Nkunkua u 18. minuti utakmice.

Kraljevi su jedini pogodak u prvom dijelu postigli preko Viniciusa Juniora u 44. minuti susreta, ali nisu stigliĀ do boda, već su primili i treći pogodak u finiÅ”u susreta, a strijelac je tada bio Timo Werner. Do kraja su stigli do gola sa bijele tačke preko Rodryga, ali samo da ublaže poraz.

U drugom susretu grupe F, Celtic i Shakhtar su odigrali nerijeŔeno, a rezultat je glasio 1:1. Celtic je poveo preko Giakoumakisa, ali je bod Ukrajincima doveo Mudryk.

Grupa F

Real Madrid 10

RB Leipzig 9

Shakhtar 6

Celtic 2

Situacija je izuzetno zanimljiva u grupi F. Real Madrid bi pobjedom na domaćem terenu protiv Celtica osigurao prvo mjesto u grupi, a za drugo mjesto bore se Shakhtar i Leipzig. Ukrajinski tim će kao nominalni domaćin ugostiti Leipzig i eventualnom pobjedom plasirao bi se dalje zbog boljeg međusobnog omjera, a svaki drugi ishod znači rutinski prolazak Leipziga u osminu finala.

U grupi G, Manchester City i Borussia Dortmund su odigrali bez pogodaka. Iako je ovo mnogima bio derbi večeri, gledaoci su samo u ovom susretu ostaliĀ uskraćeni za pogotke.

Grupa G

Manchester City 11

Borussia Dortmund 8

Sevilla 5

Kopenhagen 2

Grupa G do kraja je razrijeÅ”ena i Manchester City je sigurno prvi, bez obzira na ishod duela posljednjeg kola protiv Seville na domaćem terenu. Zbog boljeg međusobnog omjera i Borussia Dortmund je sigurno u osmini finala, baÅ” kao Å”to je Sevilla sigurno ispred Kopenhagena i plasirala se u Evropsku ligu.

U okviru grupe H, Paris Saint Germain je slavio ubjedljivu pobjedu protiv Maccabi Haife na svom terenu sa visokih 7:2.

Za Svece su večeras pogađali po dva puta Lionel Messi i Kylian Mbappe, po jednom su pogodiliĀ Neymar Carlos Soler, a jedan je gol postigao i Goldberg, koji je pogodio vlastitu mrežu.

Benfica i Juventus odigrali su fenomenalan meč, a Benfica je slavila sa 4:3 i tako je i teoretski osigurala plasman dalje. Domaći su poveli preko Antonija Silve, da bi Moise Kean poravnao. Ipak, bolja igra Benfice uskoro se isplatila, na 2:1 je sa bijele tačke povisio Joao Mario, da bi potom dva gola postigao Rafa Silva.

Činilo se da će Benfica potpuno poniziti Juventus, no torinski tim je prodisao u finiÅ”u meča i vratio neizvjesnost utakmici pogocima Milika i McKennieja. Ipak, do povratka i tračka nade za plasman dalje Juventus nije mogao.

Grupa H

PSG 11

Benfica 11

Maccabi Haifa 3

JuventusĀ 3

PSG i Benfica su sigurni učesnici osmine finala, a u posljednjem kolu će odlučivati ko će osvojiti prvo mjesto. PSG gostuje Juventusu, a Benfica gostuje Maccabiju. Juventus ima bolji međusobni omjer od Maccabija, pa bi eventualni zavrÅ”etak na istom broju bodova značio nastavak takmičenja Juventusa u Evropskoj ligi.

Podijeli ovaj članak