Barcelona prekrižila klupsku ikonu, razlog je vrlo jednostavan

2 min. čitanja

Španski mediji objavili su vijest kako je Barcelona prekrižila Gerarda Piquea, koji je klupska ikona i član katalonskog velikana od 2008. godine.

Razlog je vrlo jednostavan. Pique je jedan od najplaćenijih igrača u Barceloni, ali ne želi pristati na smanjenje primanja.

Katalonski klub svim silama se trudi srezati troškove i to svoje namjere ne skriva, a među prvim igračima koje je Blaugrana prekrižila je Pique.

Blaugrana je pokušala dogovoriti sa Piqueom smanjenje njegovih primanja još prošle sezone, ali igrač je tu opciju odbio zbog toga što ga štite pravila La Lige. 

Sa Piqueom je razgovarao i Xavi, koji mu je poručio da je izgubio mjesto u početnoj postavi Barcelone i da će se teško izboriti za minutažu. Međutim, iskusni defanzivac je prihvatio izazov. 

Barcelona je tokom ljetnog prelaznog roka dovela štopere Koundea i Christensena, pa je Pique postao peta opcija Xavija, a budući da mu aktuelni ugovor ističe za dvije godine, klub je odlučan da ga se riješi čim prije.

Podsjetimo, Pique je član Barcelone već 14 godina, a do sada je sa katalonskim velikanom osvojio osam naslova prvaka Španije, sedam naslova u Kupu kralja i tri Lige prvaka, ali sada je označen kao višak. 

Ove sezone je za Blaugranu, ako gledamo sva takmičenja, odigrao šest utakmica, a na kojima se nije upisivao u listu strijelaca. 

Podijeli ovaj članak