Znate li kako izgleda supruga Halida Bešlića: U braku su već 46 godina, najveća mu je podrška

2 min. čitanja

Halid Bešlić jedan je od najpoznatijih bh. pjevača narodne muzike, a njegova supruga Sejda mu je najveća podrška. U braku su već 46 godina.

Njihova ljubavna priča počela je u isto vrijeme kad i njegova blistava karijera u svijetu muzike. Halid je ranije u intervjuu za Jutarnji.hr otkrio kako je počela njihova ljubavna priča.

– To je išlo jedno s drugim. Kad sam upoznao ženu, pjevao sam u kafani i snimio prvu singlicu. Oženio sam se i to je išlo paralelno. Doduše, već sam tada imao dobar kafanski staž, ali žena je stup kuće. Ona je radila u tvornici čokolade pa sam joj rekao da napusti posao da bi se posvetila kući, ali zato sam imao odgovornost prema tome. Ne mislimo se rastati do smrti. To je i ljubav i navika, ali što čovjek stari, sve se više voli. Tako to ide. Ako si prešao Rubikon, kuda ćemo? Sve i da hoćemo, nećemo se rastati, rekao je.

Kaže kako često zapjevaju kod kuće i da im je najdraža pjesma “Kraj potoka bistre vode”.

– Sejda zna lijepo zapjevati, ali pjeva samo sevdalinke. Mnogi me zovu kraljem sevdaha jer mirišem Bosnom, ali nisam klasični sevdalija. Znam pjevati sevdah, ali moja žena je pravi sevdalija, naveo je.

Podijeli ovaj članak