Šta sluša bh. omladina: “Ma ljubi mene tu, tu, tu…”

2 min. čitanja

YouTube trending kategorija je na toj platformi koja pokazuje koji su trenutno najpopularniji videozapisi u zemlji.

Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, YouTube pokazuje da je prvi u trendingu duet srbijanskih pjevača Devita i Breskvice – Tu tu tu. Pjesma je za dvije sedmice poslušana 10 miliona puta, a stihovi pjesme glase:

“Ma ljubi mene tu, tu, tu, tu, tu, tu

Želim samo tebe, neću nju, nju, nju

A kako si mi slatka kad te vidim ljutu

Nemoj da se ljutiš, znaš da ne bih drugu

Ljubi i ti mene tu, tu, tu, tu, tu, tu

Od kad sam došla ljubomoran držiš mi na struku ruku

Ljubi tu, tu, tu, tu

Baš si sladak, volim što si lud”

Drugo mjesto pripalo je Teodori sa pjesmom Polumjesec. Teodora sa istom pjesmom zauzima i sedmo mjesto na trendingu, ali tu se radi samo o audio snimku. Spot je pregledan 6,9 miliona puta za dvije sedmice.

Na trećem mjestu je duet Devita i Voyagea – Garava. Očigledno je da je ovaj maskirani mladić itekako popularan među mlađom populacijom u našoj zemlji.

Sarajevski reper Sajfer s pjesmom Karneval II zauzima četvrto mjesto. Ovoj pjesmi je prethodio hit Karneval, koji danas broji više od 2,5 miliona pregleda, a nastavak hita ga slijedi sa 2,2 miliona pregleda u samo četiri dana. Peto mjesto pripalo je srbijanskoj pjevačici Tei Tairović i pjesmi “Izrael i Palestina”. 

Od šestog do devetog mjesta na trendingu redaju se gore navedeni pjevači sa ostalim pjesmama. A bh. folk pjevač Emir Đulović jedini je iz Bosne i Hercegovine koji pravi Sajferu društvo u top 10. On se našao na desetom mjestu sa pjesmom “Ambis”.

Kada je riječ o samom YouTube trendingu, vrijedi istaći da se najnovija epizoda podcasta “Opet Laka” za samo tri dana od objavljivanja našla na listi najpopularnijih videa u našoj zemlji. Gostovanje Enisa Bešlagića kod Lake trenutno je na tridesetom mjestu na trendingu, a u momentu objavljivanja ovog članka, imalo je 92 hiljade pregleda.

Podijeli ovaj članak