Nevjerovatno, ali istinito: Objavljen trailer za film koji će izaći tek 2115. godine

2 min. čitanja

Nevjerovatno, ali istinito – postoji film koji će biti objavljen 2115. godine, što znači da ga nikada nećemo vidjeti. Objavljen je i trailer za taj film. Naime film koji je prikladno nazvan “100 godina: Film koji nikada nećete vidjeti” kreirali su režiser Robert Rodriguez i pisac/glumac John Malkovich.

Iako bi ovo moglo izazvati interesovanje ljubitelja kina, vrijedi istaći i da je ovo kratki film i da je napravljen kao neka vrsta promotivne reklame u saradnji sa Louis XIII konjakom, u vlasništvu Rémyja Martina, prenosi Unilad.

Opisana kao eksperimentalni naučnofantastični film, njegova priča inspirisana je stotinu godina potrebnih da boca ovog luksuznog pića pravilno odstoji. Iako se detalji čvrsto drže u tajnosti do premijere – 18. novembra 2115. – poznato je da Malkovich tumači glavnu mušku ulogu.

U međuvremenu, zvijezda Snakeheada Shuya Chang igra žensku protagonistkinju, a glumac Izbavitelja Marko Zaror pojavljuje se kao antagonist.

Mogli biste reći da je prilično okrutno od strane tima što “hajpuj” ljude za film koji nikada neće vidjeti, ali to ih nije spriječilo da objave tri teaser trailera, pod nazivima ‘Retro‘, ‘Nature‘ i ‘Future‘.

Kopija filma skrivena je u podrume Luja XIII konjaka u Francuskoj, gdje će ostati u visokotehnološkom sefu koji je zaštićen neprobojnim staklom.

Skladište će se automatski otvoriti na veliki dan, gdje će hiljadu gostiju po prvi put moći pogledati “100 godina”.

Među okupljenima će biti rođaci Malkovicha i Rodrigueza, koji su dobili karte da ih predaju svojim izabranim potomcima.

Možda je frustrirajuće, ali ne može se poreći da je to prilično interesantan koncept.

Podijeli ovaj članak