Gibonni održao spektakularan koncert na travničkoj tvrđavi

2 min. čitanja

U sklopu manifestacije Travnik Summer Fest Zlatan Stipišić Gibonni održao je večeras spektakularan koncert na tvrđavi Stari grad u Travniku. Zajedno sa regionalnom zvijezdom nastupio je i njegov prijatelj, muzičar, Nikša Bratoš, inače rođeni Travničanin.

Nakon dva rekordno rasprodana koncerta u zagrebačkoj areni u martu, majskog nastupa u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu, junskih koncerata u kompleksu panonskih jezera u Tuzli, Centru malih športova u Ljubuškom i Kotoru u Crnoj Gori, te julskog koncerta u Kragujevcu, u Srbiji, u sklopu Arsenal Festa, 55-godišnji Splićanin je “odradio” vrhunski nastup i u vezirskom gradu, a prostor srednjovjekovne tvrđave bio je premal da primi sve koji su bili zainteresovani da budu tu.

Koncert je počeo oko 21,20 sati i trajao nekih dva i po sata. Prisutni su mogli uživati u Gibonnijevim svevremenim hitovima.

O atmosferi prije i tokom koncerta dovoljno govore fotografije Muhameda Tunovića, fotoreportera Oslobođenja.

Gibonni je ulazio u nekoliko navrata u među publiku, pričao…

Direktorica Zavičajnog muzeja Fatima Maslić tokom dana zajedno sa organizatorima koncerta i manifestacije Travnik Summer Fest, članovima Udruge PROONT, na čelu sa predsjednikom Ivicom Džambasom. dočekala je Stipišića i Bratoša u Ex Ponto Bar & Restaurant, u sklopu rodne kuće Ive Andrića, te im uručila prigodne poklone.

Bojan Domić, ministar obrazovanja, mladih, kulture i sporta Srednjebosanskog kantona gostimaje zaželio dobrodoslicu, da se što bolje osjećaju u Travniku i dobro zabave na koncertu.

Podsjetimo, Bratoš je u najavi koncerta rekao da je čekao pravi trenutak da na obnovljenoj tvrđavi, na najljepšem mjestu u BiH on i Gibonni prirede koncert za pamćenje.

A sam Gibonni je kazao da jedva čeka koncert, te da ćeli upoznati Travnik i pojesti “čuvene travničke ćevape”.

Podijeli ovaj članak