Za konačnu sanaciju klizišta Kosa u Jezerskom 127 000 KM

2 min. čitanja

Današnjim potpisivanjem ugovora u Kabinetu načelnika općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, jedno od najvećih klizišta na području Općine, klizište Kosa u MZ Jezerski, konačno bi trebalo biti sanirano i problem putne komunikacije u tom dijelu konačno stavljen „u ladicu“.

Kako je rekao premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, koji je pored ostalih, prisustvovao potpisivanju ugovora sa izvođačem radova KOV-GRAD Bužim Safetom Kovačevićem, 85 000 KM izdvojeno je iz sredstava za posebne namjene Štaba Civilne zaštite USK.

„Drago mi je da smo za ovu namjenu uspjeli izdvojiti sredstva kako bi se dugogodišnji problem klizišta Kosa konačno riješio. Rezultat je ovo inicijative naših zastupnika u Skupštini USK i vijećnika u Općinskom vijeću Bosanska Krupa.“

Klizište Kosa, koje je godinama ugrožavalo sigurnost saobraćaja na pomenutom dijelu putne komunikacije u MZ Jezerski, općina Bosanska Krupa je vlastitim sredstvima sanirala, ali ne dugoročno, jer za takav projekt nije imala sredstva.

Načelnik općine Armin Halitović ističe kako se prije dvije godine pristupilo izradi glavnog projekta. Medjutim, kako nisu bili zadovoljni rješenjem tadašnjeg projektanta plan je preprojektovan i od tada se moglo pristupiti konačnom saniranju klizišta.

„Dosta smo vremena tu izgubili, ali drago mi je da sada mogu reći da će problem klizišta Kosa, koje je jedno od najvećih i najkompleksnijih za sanirati, biti riješen najkasnije do kraja ove gradjevinske sezone. Štab Civilne zaštite USK je izdvojio 85 000 KM i hvala im na tome. Mi iz općinskog budžeta izdvajamo 42 000 KM i ovaj problem stavljamo ad acta.“

Potpisivanju ugovora prisustvovali su zastupnici i vijećnici, od kojih je, kako kaže premijer Ružnić, inicijativa i krenula, a to je Ifeta Kadić (zastupnica NES-a u Skupštini USK) i vijećnici Elvira Mehić i Midhad Arnautović(vijećnici Općinskog vijeća Bos.Krupa ispred NES-a).

Podijeli ovaj članak