UDRUŽENJE „UJEDINJENE ŽENE“ U POSJETI GRADONAČELNIKU ARMINU HALITOVIĆU

2 min. čitanja

Danas su gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića posjetile članice Udruženja „Ujedinjene žene“. Povod je bio uručenje plakete zahvale gradonačelniku za podršku održavanju Druge konferencije „Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore“ koja je u periodu 11 – 13. 3. 2022. godine održana u Sarajevu.
Na konferenciji je učestvovalo oko 150 žena iz 22 općine/grada iz Bosne i Hercegovine i 8 evropskih država. Među njima u velikom broju bile su i naše sugrađanke – članice ovog udruženja i predsjednice udruženja: „Vakat“ Jezerski, „Jasminka Čaušević“ Arapuša, „Miris dunja“ Pištaline i Udruženja oboljelih od karcinoma „Mimoza“ Bosanska Krupa. Poruka poslana sa konferencije je da bosanskohercegovačka djevojka i žena posjeduje ogroman potencijal, ali da je potrebno ujediniti se i razmjenom vlastitih resursa osnažiti jedna drugu.
Kako ističe predsjednica Udruženja “Ujedinjene žene“ dr. sc. Jasna Hamzabegović: „Cilj konferencije bio je da podignemo svijest javnosti o važnosti osnaživanja žena kao uslova održivog razvoja cjelokupnog društva, ali i da ličnim primjerom inspirišemo i osnažimo jedna drugu. Bez naših partnera u projektu koji su muškarci, a koji su lideri u javnoj upravi i privatnom sektoru i koji su prepoznali snagu koju bosanskohercegovačka žena posjeduje bilo bi teško. Jedan od njih je svakako gradonačelnik Bosanske Krupe gosp. Armin Halitović koji kontinuirano podržava rad ovog udruženja i koji je zajedno sa Gradom Bosanska Krupa i ovaj put bio jedan od pokrovitelja naše konferencije. Ova plaketa predstavlja skromni znak zahvale za podršku održavanju konferencije ispred organizatora i svih GRACIJA Udruženja „Ujedinjene žene“ sa prostora Grada Bosanska Krupa.“
Gradonačelnik Armin Halitović zahvalio se predsjednici dr. sc. Jasni Hamzabegović na plaketi i na veoma ozbiljnom pristupu u podizanju svijesti javnosti o važnosti osnaživanja žena kao uslova održivog razvoja cjelokupnog društva, te naglasio da će Grad Bosanska Krupa uvijek pružiti podršku ovakvim i sličnim pristupima i aktivnostima.

Podijeli ovaj članak