U utorak 29. godišnjica pogibije komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića

1 min. čitanja

13. juna navršava se dvadeset devet godina otkako su izvršavajući borbeni zadatak u reonu Todorova smrtno stradali komandant 511. slavne brdske brigade Mirsad Crnkić i njegov lični pratilac Nihad Bužimkić.

U znak sjećanja na njihov ratni doprinos, ljudsku veličinu i žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu, godišnjica će se i ove godine obilježiti na prigodan način.

U utorak, 13. juna, u 9.30 sati položit će se cvijeće na rodnoj kući komandanta Mirsada Crnkića. Nakon toga obići će se šehitluci u Jezerskom gdje će se proučiti Fatiha i položiti cvijeće na turbe komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića.

Tevhid povodom dvadeset devete godišnjice od preseljenja na ahiret komandanta Mirsada Crnkića i Nihada Bužimkića proučit će se u Gradskoj džamiji sa početkom u 12:00 sati.

Pozivamo sve koji cijene lik i djelo komandanta Mirsada Crnkića i njegovog pratioca Nihada Bužimkića da se pridruže prigodnom obilježavanju dvadeset devete godišnjice od njihove pogibije na borbenom zadatku.

P r o t o k o l

09.30 – Polaganje cvijeća na rodnoj kući komandanta Crnkića

10.15 – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na šehitlucima u Jezerskom

12.00 – Tevhid u Gradskoj džamiji

 

Podijeli ovaj članak