U Bosanskoj Otoci pokušaj ubistva

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da u proteklom periodu zabilje┼żila slijede─çe:

-Dana,24.09. u 17.15 sati disila se SN, Bosanska Krupa lokalni put Ostru┼żnica, 1 u─Źesnik, uzrok usljed neprilago─Ĺene brzine vozila i uslovima na putu sletanje vozilom sa puta, 2 li8ca zadobila LTP, materijalna ┼íteta, prekr┼íajni nalog na voza─Źa.

-Dana,26.09. u 01.13 sati disilo se KD ubistvo u poku┼íaju,u Bosanskoj Otoci Ul. ─îar┼íija, 1 lice pretrpjelo TTP, ukazana medicinska pomo─ç u Kantonalnoj bolnici Biha─ç i konstatovane TTP, protiv 2 lica slijedi izvje┼ítaj o po─Źinjenom KD u Kantonalno tu┼żila┼ítvo.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos.Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 104 pacijenata, za KB ÔÇťDr.I.Ljubijanki─çÔÇŁje bilo upu─çeno 17 lice. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. JuliÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas ima planski prekid u isporuci vode:

-10.00 ÔÇô 12.00 sati Ul.Hasana Brki─ça i dio Me─Ĺumostova, sanacija kvara.

Elektro-distribucijaizvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.

-Danas nema predvi─Ĺenih planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije:

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe za odr┼żavanje puteva na podru─Źju op─çine Bosanska Krupa obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima.Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 14C , vla┼żnost zraka 89% , dok je vodostaj rijeke Une11 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak