U Bosanskoj Krupi prigodnim programom obilježen Dan policije Unsko – sanskog kantona

3 min. čitanja

Bosanska Krupa je ove godine bila domaćinom centralne svečanosti povodom 12. juna – Dana policije USK-a, na kojoj su zaslužnim pripadnicima ove institucije uručene povale i priznanja za njihov rad. Za 61-og pripadnika MUP-a koji ove godine ostvaruju uslove za penziju ili su već penzionisani, Ministarstvo je uručilo i satove te im se i na taj zahvalilo na svemu što su uradili proteklih decenija u očuvanju sigurnosti bosanskohercegovačkih građana…

BIHAĆ, 12. juna – Ističući kako su policajci ranih devedesetih godina prošloga vijeka, prvi stali u odbranu svog naroda, Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prilikom današnje svečane akademije održane povodom Dana policije USK-a u Bosanskoj Krupi, naglasio je da i današnji pripadnici MUP-a, sigurnost svih građana obezbjeđuju na više nivoa. Pri tome je naglasio secesionističke težnje predstavnika entiteta RS-a.

Opremljenost svih policijskih jedinica mora biti prioritetom, a upravo to je kroz ovogodišnji, ali i naredni Kantonalni budžet stavljeno u prvi plan vlasti. Višemilionski iznosi su planirani i izdvojeni ponajprije za materijalno opremanje policije, ali i primanja policijskih službenika i namještenika, naglašeno je tokom danas održane svečane akademije od strane premijera USK Nijaza Hušića.

Prisutnima obratio se Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova USK-a, istakavši ovom prigodom značajne iskorake u njenom snaženju i opremanju. Habibija je, kao prioritet istaknuo raspisivanje konkursa za direktora Uprave policije MUP-a USK-a, te da policija konačno neće biti obezglavljena zbog neslaganje politike. Posebno u narednim godinama, kada će veliki dio danas aktivnih policajaca, steći uslove za penziju.

O iskoracima u organizacionom i kadrovskom okviru govorio je i Amel Kozlica zamjenik direktora Uprave policije USK-a naglasivši pozitivna i kvalitativna kretanja u pogledu policijskih službenika.

Dodijeljene si pohvale za sve policijske službenike i namještenike u svih pet stanica Uprave, te za Jedinicu za specijalističku podršku MUP-a. Zahvalnice su dodijeljene između ostalih i gradonačelniku Bosanske Krupe Arminu Halitoviću, OSA-i, premijeru FBiH Nerminu Nikšiću, OSCE-u, UNDP-u, EUFORU-u, Ambasadi Francuske, ali i našoj medijskoj kući za doprinos u razvoju krajiškog Ministarstva unutrašnjih poslova. Prije same akademije, delegacije su danas položile cvijeće na spomen obilježju poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-95. godina.

Podijeli ovaj članak