Subota, 16. juli, u Bosanskoj Krupi: 2. bosanskokrupska regata i koncert Senidah

2 min. čitanja

Bosanska Krupa je ovog vikenda zasigurno centar dešavanja turističko-kulturnih događaja na našem kantonu i šire. Za sve one koji svoje slobodno vrijeme žele provesti kvalitetno uz zabavu, muziku i druženje, Bosanska Krupa je mjesto gdje ovog vikenda morate biti.

Subota, 16. juli – 2. bosanskokrupska regata i koncert Senidah

U organizaciji Grada Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ u subotu se organizuje 2. bosanskokrupska regata. Ove godine će u regati učešće uzeti skoro hiljadu učesnika raspoređenih u 100 čamaca.
Za sve učesnike regate organizovani su prijevoz, lunch paketi i ručak. Okupljanje učesnika je u 9.30 sati na autobusnoj stanici u Bosanskoj Krupi odakle će učesnici krenuti na start regate koji se ove godine nalazi u Salihovcu. Svim učesnicima će ovom prilikom biti podijeljeni lunch paketi. Za rafting agencije osiguran je prijevoz čamaca i opreme sa autobusne stanice od 7.00 do 9.00 sati.

Start regate iz Salihovca je planiran u 12:00 sati, a za sve učesnike organizovan je ručak na pola staze. Očekivani dolazak učesnika regate na cilj je oko 17:00 sati na Velikoj adi u Bosanskoj Krupi. Prijave za regatu su u nedjelju završene.
U večernjim satima sve sugrađane i goste očekuje koncert regionalne zvijezde Senidah koji će se održati na Velikoj adi u Bosanskoj Krupi. Koncert počinje u 20.30 sati, a atmosferu će prvo zagrijati grupa NoLimitNOW. Karte za koncert su još uvijek u pretprodaji i dostupne su u prostorijama Doma kulture Bosanska Krupa po iznosu od 10 KM. Svi koji nisu stigli kupiti kartu ranije, imat će priliku istu uzeti i na ulazu na dan koncerta. Cijena karte taj dan iznosit će 15 KM.

Protokol:
9:30 – okupljanje učesnika na autobusnoj stanici Bosanska Krupa i podjela lunch paketa
10:00 – 11:00 – prijevoz učesnika do starta u Salihovcu
12:00 – start regate (Salihovac)
17:00 – dolazak regate u Bosansku Krupu (Velike ade)
20:00 – Koncert:
20:30 – NoLimitNOW – Senidah

Podijeli ovaj članak