Solistički koncert Azre Halitović – 19.juli u Domu kulture u 19 sati

1 min. čitanja

Program „Ljeto u Bosanskoj Krupi“ nastavlja se nakon uspješno završenog vikenda i održanih manifestacija „Tvrđava fest“ i „2. bosanskokrupska Una regata“. U utorak, 19.jula, u Domu kulture u 19 sati održat će se solistčki koncert naše krupljanke Azre Halitović. Azra je rođena 20. augusta 1999. godine u Bosanskoj Krupi, a harmoniku je počela da svira sa 9 godina.

Osnovnu muzičku školu završila je u rodnoj Bosanskoj Krupi, a srednju umjetničku školu Nusret Keskin Braco u Bihaću 2018.godine kao učenik generacije. Azra je na Muzičkoj akademiji, na smjeru za harmoniku u klasi mr. Danijele Gazdić, redovnog profesora, diplomirala 6. jula 2022.godine ocjenom 10, te stekla zvanje diplomirani muzički umjetnik– akordeonista. Tokom školovanja bilježi preko 30 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i regionu. Posebno ističe nekoliko laureata na takmičenjima u Slovačkoj, Srbiji, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Dobitnica je i najviše nagrade fakulteta nagrade „Vojin Komadina“ koja se dodjeljuje studentima koji su tokom studiranja ostvarili prosjek ocjena 10.00. Pozivaju se svi građani da 19.jula u 19.00 sa) dođu u Domu kulture i uživaju u zvucima harmonike i Azrinoj interpretaciji.

Podijeli ovaj članak