Školski tim JU OŠ „Otoka“ u posjeti kod gradonačelnika Halitovića

2 min. čitanja

U Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe održan je sastanak gradonačelnika Halitovića i školskog tima JU OŠ „Otoka“ koji je svojim projektom „Kuda nakon osnovne škole?“ pobijedio na kantonalnom takmičenju „Projekt građanin“ u kategoriji osnovnih škola.

 

Predvođeni profesorom Enesom Halilovićem, učenici su tokom sastanka gradonačelniku predstavili Protokol za osnaživanje dijaloga s mladima u pametnim, održivim i inkluzivnim zajednicama koji je nastao kao rezultat njihovog učešća u „Ljetnoj školi demokratije“ održane ranije ove godine u Ajdinovićima.

 

Gradonačelnik je izrazio punu podršku za predložene mjere, te ovom prilikom potpisao i Izjavu kojom je potvrdio opredijeljenost Grada Bosanska Krupa na stvaranju boljeg i inkluzivnijeg okruženja zasnovanog na uvažavanju različitosti, te okruženja u kojem se mladi osjećaju inspirisanim i motivisanim da učestvuju u oblikovanju bolje budućnosti za sve.

 

„Želimo stvoriti okruženje u kojem se mladi osjećaju dobrodošlim i gdje se njihova mišljenja i ideje cijene i uvažavaju. Kroz različite programe koje provodimo tokom godine nastojimo mladima ponuditi resurse i prilike koje će im omogućiti da realizuju svoje ideje i ostvare svoj puni potencijal“ izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Halitović.

 

Kao pobjednička ekipa, učenici JU OŠ „Otoka“ uspješno su predstavili svoju školu, lokalnu zajednicu i kanton na finalnoj državnoj smotri koja je održana u Sarajevu u Velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 

Kabinet gradonačelnika Grada Bosanska Krupa

Podijeli ovaj članak