SIPA u Cazinu i Bosanskoj Krupi uhapsila osam osoba zbog trgovine oružjem i vojnom opremom

1 min. čitanja

CAZIN/BOSANSKA KRUPA, 23. novembra – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA,  su danas u okviru operativne akcije „Led“ na području Cazina i Bosanske Krupe, realizirali pretrese stambenih i drugih prostorija i pokretnih stvari na osam lokacija. Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe“ propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode je lišeno osam lica koji će u toku dana biti sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto sedam automatskih pušaka, dvije poluautomatske puške, tri vojne puške, dva pištolja, 2 kg eksploziva, dvije ručne bombe, 155 komada municije za pištolj kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je  počinjeno navedeno krivično djelo.

Pretres je realiziran na osnovu  naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih Unsko-sanskog kantona.

 

RTVUSK

Podijeli ovaj članak