SERVISNE INFORMACIJE za period od15.01. do 18.01.2021

4 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

15.1. u 15,50 sati na putu M-14 kanjon rijeke Une saobraćajna nezgoda – sudar teretnog i put.motornog vozila.Jedan vozač sa vozilom se udaljio sa lica mjesta. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Po pronalasku NN vozača i NN vozila biće uručen prekršajni nalog.

17.1. u 16,00 sati Bos.Krupa lokalni put Ostružnica narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 59 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 13 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode ul.511 Slavne stambena zgrada SP 40 B. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po snijegom prekrivenim i klizavim kolovozima.Visina snijega na kolovozu do 5 cm.Ekipe putne operative čiste snijeg s kolovoza i posipaju abrezivnim materijalima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -8 C , vlažnost zraka 82 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 85 cm, u Bosanskoj Otoci 125 cm, a rijeke Krušnice 116,80 cm (NV).

Prognoza vremena

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -18; Ivan-sedlo i Livno -10; Grude i Tuzla -9; Bijeljina, Doboj i Sarajevo -8; Bugojno, Drvar, Sanski Most -7; Banja Luka i Bihać -6; Gradačac, Prijedor i Zenica -5; Trebinje -3; Mostar -1; Neum 0°C.
Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.

Podijeli ovaj članak