SERVISNE INFORMACIJE za period od 27.05. do 30.05.2022.godine

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

27.5. u 21,05 sati ul.Me─Ĺumostovi KD-nasilni─Źko pona┼íanje od strane dva lica od kojih je jedno lice maloljetno.1 lice u alkoholiziranom stanju li┼íeno slobode i zadr┼żano.Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom KD-u. 28.5. u 12,30 sati Jezerski lokalni put SN-sudar dva put.motorna vozila.1 lice zadobilo LTP.Materijalna ┼íteta.Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice. U 17,20 sati na putu M-14 ul.Unska SN-uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.Materijalna ┼íteta.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos.Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala┬á101┬ápacijenta, za KB ÔÇťDr.I.Ljubijanki─çÔÇŁje bilo upu─çeno 11┬álica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. JuliÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça.Danas od 07,30 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Dana nezavisnosti,─ćojluk i ─ćojluk brdo.Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija┬áizvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri,saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima.Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz namag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

-Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─ça: temperatura┬ázraka 10C , vla┼żnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une 41cm (NV).

 

Podijeli ovaj ─Źlanak