SERVISNE INFORMACIJE za period od 26.05. do 29.05.2023.godine

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

26.5. u 15,05 sati ul.Unska SN-uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu SN-sudar tri put.motorna vozila.1 lice zadobilo LTP.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.27.5. u 12,30 sati Jezerski prijava KD-teška krađa od strane NN lica ili više njih.Uviđaj izvršen.Istraga u toku.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nijeimala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 94 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 14 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća .Danas od 07,30 do 15,00 sati povremeni planski prekid u isporuci vode u Zanatskom centru. Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas od 08,30 do 14,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na dalekovodu Ivanjska. Radovi na dalekovodu.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 92 % , dok je vodostaj rijeke Une 105 cm (NV).

KP 10 Juli i dalje vrši odvoz prikupljeni i uništeni materijalnih dobara od fizičkih i pravnih lica. Vrši se dezinfekciji i uništavanju štetočina na poplavljenim područjima od strane ovlaštenog pravnog lica.

Podijeli ovaj članak