SERVISNE INFORMACIJE za period od 17.12. do 20.12.2021.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

17.12. u 12,00 sati Bos.Otoka krivi─Źno djelo – ┼íumska kra─Ĺa od strane 1 lica. Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom krivi─Źnom djelu.

19.12. u 12,20 sati Pi┼ítaline krivi─Źno djelo – nedozvoljeno dr┼żanje oru┼żja i eksplozivnih materija od strane 1 lica. Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom krivi─Źnom djelu.

U 23,35 sati Bos.Otoka krivi─Źno djelo – nano┼íenje te┼żih tjelesnih povreda od strane 2 lica. Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom krivi─Źnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 93 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 12 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekidi u isporuci vode u ul.Hasana Kiki─ça i Dana nezavisnosti od 08,00 do 10,00 sati u naselju Begi─çi i od 12,00 do 14,00 sati u naselju Volodor. Radovi na mre┼żi.

Elektro – distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 08,30 do 15,00 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije na TS Govedarnica II izlaz prema Gulanovoj okuci. Radovi na NN mre┼żi.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po suhim i mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka -3┬░ C , vla┼żnost zraka 77 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 80 cm, u Bosanskoj Otoci 127 cm (NV).

 

Podijeli ovaj ─Źlanak