SERVISNE INFORMACIJE za period od 17.12. do 20.12.2021.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

17.12. u 12,00 sati Bos.Otoka krivično djelo – šumska krađa od strane 1 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

19.12. u 12,20 sati Pištaline krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija od strane 1 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 23,35 sati Bos.Otoka krivično djelo – nanošenje težih tjelesnih povreda od strane 2 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 93 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 12 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekidi u isporuci vode u ul.Hasana Kikića i Dana nezavisnosti od 08,00 do 10,00 sati u naselju Begići i od 12,00 do 14,00 sati u naselju Volodor. Radovi na mreži.

Elektro – distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 08,30 do 15,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na TS Govedarnica II izlaz prema Gulanovoj okuci. Radovi na NN mreži.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -3° C , vlažnost zraka 77 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 80 cm, u Bosanskoj Otoci 127 cm (NV).

 

Podijeli ovaj članak