Servisne informacije za period od 17.06. do 20.06.2022.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 17.06. u 18.20 sati , desila se saobraćajna nezgoda na putu R402 Jezerski križ, 1 učesnik, slijetanje s puta, prekršajni nalog na 1 vozača.

Dana, 18.06. u 18.30 sati , desila se saobraćajna nezgoda na lokalnom putu Veliki Badić , 2 učesnika, materijalna šteta, prekršajni nalog na 2 vozača.

Dana, 18.06. u 22.45 sati , desilo se narušavanje javnog reda i mira u Bos.Krupi Ul.1BKB od strane 2 lica u alkoholiziranom stanju, lica lišena slobode i zadržana do otriježnjenja, istim uručen prekršajni nalog.

Dana, 19.06. u 11.40 sati , desilo se narušavanje javnog reda i mira u Bos.Otoci, naselje Kajtezi od strane 1 lica, naročito drskim ponašanjem i ne postupanje po naredbi ovlaštenog lica, istom uručen prekršajni nalog.

Dana, 19.06. u 19.30 sati , desilo se narušavanje javnog reda i mira u Bos.Otoci, Ul. Radnička od strane 1 lica, naročito drskim ponašanjem, vikom, galamom i ne postupanjem po naredbi ovlaštenog lica, lice lišeno slobode i zadržano, uručen prekršajni nalog.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 129 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 18 lica. 

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas planski prekid u isporuci električne energije na području;

– od 08.30-15.00 sati, TS Baštra izlaz prema Bužimu, radovi na NN mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bosanska Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 20°C , vlažnost zraka 66% , dok je vodostaj rijeke Une

Podijeli ovaj članak