Servisne informacije za period od 17.06. do 20.06.2022.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

Dana, 17.06. u 18.20 sati , desila se saobra─çajna nezgoda na putu R402 Jezerski kri┼ż, 1 u─Źesnik, slijetanje s puta, prekr┼íajni nalog na 1 voza─Źa.

Dana, 18.06. u 18.30 sati , desila se saobra─çajna nezgoda na lokalnom putu Veliki Badi─ç , 2 u─Źesnika, materijalna ┼íteta, prekr┼íajni nalog na 2 voza─Źa.

Dana, 18.06. u 22.45 sati , desilo se naru┼íavanje javnog reda i mira u Bos.Krupi Ul.1BKB od strane 2 lica u alkoholiziranom stanju, lica li┼íena slobode i zadr┼żana do otrije┼żnjenja, istim uru─Źen prekr┼íajni nalog.

Dana, 19.06. u 11.40 sati , desilo se naru┼íavanje javnog reda i mira u Bos.Otoci, naselje Kajtezi od strane 1 lica, naro─Źito drskim pona┼íanjem i ne postupanje po naredbi ovla┼ítenog lica, istom uru─Źen prekr┼íajni nalog.

Dana, 19.06. u 19.30 sati , desilo se naru┼íavanje javnog reda i mira u Bos.Otoci, Ul. Radni─Źka od strane 1 lica, naro─Źito drskim pona┼íanjem, vikom, galamom i ne postupanjem po naredbi ovla┼ítenog lica, lice li┼íeno slobode i zadr┼żano, uru─Źen prekr┼íajni nalog.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 129 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 18 lica.┬á

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça.

Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.

Danas planski prekid u isporuci elektri─Źne energije na podru─Źju;

– od 08.30-15.00 sati, TS Ba┼ítra izlaz prema Bu┼żimu, radovi na NN mre┼żi.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á ┬áBosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju grada prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bosanska Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 20┬░C , vla┼żnost zraka 66% , dok je vodostaj rijeke Une

Podijeli ovaj ─Źlanak