SERVISNE INFORMACIJE za period od 16.04. do 19.04.2021. – JP “Radio Bosanska Krupa”

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

16.04. u 09,30 sati ul.Bihaćka krivično djelo teška krađa od strane 3 lica. Uviđaj izvršen. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 16,00 sati Bukovska krivično djelo šumska krađa od strane NN lica ili više njih. Istraga u toku.

U 10,13 sati ul.Otočkih heroja saobraćajna nezgoda – sa NN vozila prilikom kretanja pao teret na parkirano motorno vozilo te se NN vozač udaljio sa lica mjesta. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Po pronalsku NN vozača i NN vozila biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

18.04. u 16,05 sati ul.Radnička narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, ometanjem i omalovažavanjem OSL u vršenju službenih radnji, izazivanjem osjećaja ugroženosti da će napasti na njegov život i tijelo od strane 1 lica. Lice u alkoholiziranom stanju lišeno slobode i zadržano do otriježnjenja. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju i dojavu o požaru 17.04. u 18,06 sati Banjani požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,46 sati..

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 75 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 14 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4 C , vlažnost zraka 99 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 84 cm, u Bosanskoj Otoci 128 cm (NV).

Podijeli ovaj članak