SERVISNE INFORMACIJE za period od 15.04. do 18.04.2022.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da je u proteklom periodu zabilje┼żeno slijede─çe:

17.04. u 19,20 sati Crkvina naru┼íavanje javnog reda i mira naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 2 lica. Lica u alkoholiziranom stanju li┼íena slobode i zadr┼żana. Prekr┼íajni nalog na 2 lica.

U 06,20 sati Stegari─ç saobra'ajna neygoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u za┼ítitnu ogradu, pri─Źinjena ┼íteta na ogradi u du┼żini od 12 metara vlasni┼ítvo je direkcije za ceste FBiH. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervenciju i dojavu o po┼żaru 15.04. u 15,05 sati Ivanjski put po┼żar niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 16,00 sati.

U 16,10 sati Kr─Źevine po┼żar niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 16,55 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 107 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 18 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekid u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 09,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije na TS Pijaca. Radovi na NN mre┼żi.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 0┬░C , vla┼żnost zraka 66% , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 71 cm, u Bosanskoj Otoci 111 cm (NV).

RadiobK

Podijeli ovaj ─Źlanak