Servisne informacije za period od 13.10. do 16.10.2023. godine

4 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da je u proteklom periodu zabilje┼żeno slijede─çe:

13.10. u 07,55 sati ul.511 Slavne bbr. Gradska apoteka krivi─Źno djelo – te┼íka kra─Ĺa od strane NN lica. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Istraga u toku.

U 19,15 sati ul.Sokak saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu sletanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u pje┼íaka. Pje┼íak zadobio TTP. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. KD-te┼íka KD protiv sigurnosti javnog prometa od strane 1 lica.

14.10. u 14,10 sati ul.Envera Krupića narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 18,40 sati ul.1 BKB naru┼íavanje javnog reda i mira naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica,fizi─Źkim napadom na drugo lice od strane 1 lica i to─Źenjem alkohola vidno pijanim licima od strane 1 lica. Lica li┼íena slobode i zadr┼żana. Prekr┼íajni nalog na 3 lica.

U 11,00 sati na putu R-405 Jasenica saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu sletanje put.motornog vozila s kolovoza.1 lice zadobilo TTP. 1 lice zadobilo LTP. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. KD-te┼íka KD protiv sigurnosti javnog prometa od strane 1 lica.

15.10. u 14,45 sati Ljusina saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu sletanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u za┼ítitnu ogradu vlasni┼ítvo JP Ceste FBiH. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da u proteklom periodu nijeimala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 112 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 19 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Danas od 07,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Biha─çka naselje Kr─Źevine. Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 09,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije na TS ┼áari─çi izlaz prema ─ćojluku i od 10,00 do 16,00 sati na TS 4 Juli. Radovi na trafostanici.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne,uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 7┬░C , vla┼żnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 28 cm, u Bosanskoj Otoci 77 cm, a rijeke Kru┼ínice 14,1 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak