SERVISNE INFORMACIJE za period od 13.08. do 16.08.2021.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

13.08. u 13,55 sati na putu M-14 ul.Unska saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu do┼ílo do pada sa motocikla dva lica. Dva lica zadobila LTP. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

14.08. u 19,30 sati ul.Unska naru┼íavanje javnog reda i mira naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

15.08. u 01,40 sati na putu R-404a ul.1 BKB saobra─çajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. 1 lice pod uticajem alkohola,alkotstirano li┼íeno slobode i zadr┼żano do otrje┼żnjenja. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

U 13,50 sati ul.Unska parking prostor tr┼żnog centra Bingo saobra─çajna nezgoda – sudar teretnog i put.motornog vozila. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervencija i dojava o po┼żaru 14.08.

U 15,14 sati Gornja Ljusina po┼żar niskog ratinja i poko┼íenog sijena.Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 16,25 sati.

U 20,30 sati Jezerski brda po┼żar niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom o pripadnici DVD Jezerski. Po┼żar uga┼íen u 21,40 sati

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 99 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 11 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas od 08,00 do 12,00 sati prekid u isporuci vode u dijelu ul.Rudni─Źka. Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija – Operativni centar nije uspio dobiti podatke o stanjuu proteklom periodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 19 C , vla┼żnost zraka 70 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 16 cm, u Bosanskoj Otoci 67 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak