SERVISNE INFORMACIJE za period od 11.03.2022. do 14.03.2022.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

11.03. u 13,20 sati ul.101 Muslimanske brigade krivično djelo – nasilničko ponašanje od strane dva lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 12,45 sati ul.Proleterska saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u metalnu ogradu vlasništvo SŠC Safet Krupić. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

13.03. u 12,15 sati na putu M-14 ul.Unska saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u metalnu ogradu vlasništvo JP Ceste Federacije. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju i dojavu o požaru 11.03. 15,10 sati ul.Omladinska požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 16,00 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 88 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 13 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Unska. Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,30 do 16,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na dalekovodu Jasenica. Radovi na dalekovodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -4°C , vlažnost zraka 80 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 52 cm, u Bosanskoj Otoci 96 cm (NV).

RadioBK

Podijeli ovaj članak