Servisne informacije za period od 10.11. do 13.11.2023. godine

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

10.11. u 13,40 sati na putu M-14 Stegarić saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

11.11. u 23,15 sati ul.Dana nezavisnosti narušavanje javnog reda i mira puštanjem i reprodukcijom glasne muzike i naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica. Lice u alkoholiziranom stanju lišeno slobode i zadržano do otriježnjenja. Prekršajni nalog na 1 lice.

12.11. u 00,40 sati na putu M-14 Bos.Otoka ul.Otočkog bataljona saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza u rijeku Unu. Dva lica smrtno stradala.1 lice pronađeno u put.motornom vozilu a za drugim licem se traga. Uviđaj izvršen od strane SKP-e i dežurnog kantonalnog tužioca.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu jeimala tehničku intervenciju dana 12.11. u 00,50 sati u ul. Otočkog bataljona ispomoć Službi za spašavanje na vodi i pod vodom u lociranju put. motornog vozila koje je sletilo u rijeku Unu. Na intervenciju izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Intervencija završena u 02,45 sati

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 88 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u napajanju električnom energijom.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4°C , vlažnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 143 cm, u Bosanskoj Otoci 179 cm, a rijeke Krušnice 187,6 cm (NV).

RadioBK.ba

Podijeli ovaj članak