SERVISNE INFORMACIJE za period od 06.01. do 09.01.2023.

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

06.01. u 18,00 sati lokalni put Donja Ivanjska saobra─çajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

U 18,45 sati lokalni put Ivanjska saobra─çajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Voza─Ź sa put.motornim vozilom se udaljio sa lica mjesta te prona─Ĺen u alkoholiziranom stanju, li┼íen slobode i zadr┼żan do otrije┼żnjenja. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervenciju i dojavu o po┼żaru dana 07.01. u 20.53 sati Jezerski kozarice po┼żar ┼íume i niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 22,30 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 144pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 23 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po suhim i mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 13┬░C , vla┼żnost zraka 81 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 72 cm, u Bosanskoj Otoci 111 cm, a rijeke Kru┼ínice 88,7 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak