SERVISNE INFORMACIJE za period od 06.01. do 09.01.2023.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

06.01. u 18,00 sati lokalni put Donja Ivanjska saobraćajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 18,45 sati lokalni put Ivanjska saobraćajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Vozač sa put.motornim vozilom se udaljio sa lica mjesta te pronađen u alkoholiziranom stanju, lišen slobode i zadržan do otriježnjenja. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju i dojavu o požaru dana 07.01. u 20.53 sati Jezerski kozarice požar šume i niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 22,30 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 144pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 23 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13°C , vlažnost zraka 81 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 72 cm, u Bosanskoj Otoci 111 cm, a rijeke Krušnice 88,7 cm (NV).

Podijeli ovaj članak