5.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 5 Decembra, 2021

SERVISNE INFORMACIJE za period od 01.10. do 04.10.2021.

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

01.10. U 15,50 sati dojava iz Doma zdravlja Bos.Krupa da je jedno lice zadobilo povrede dana 30.09.

u 23,00 sata u ul.Branilaca grada, krivično djelo – nasilje u porodici. Jedno lice lišeno slobode i zadržano. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

02.10. u 08,15 sati ul.Unska na putu M-14 saobraćajna nezgoda – sudar tri put.motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 19,40 sati Ivanjski put narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

03.10. u 16,05 sati Ljusina na putu M-14 saobraćajna nezgoda – sudar motocikla i teretnog motornog vozila. Materijalna šteta. Prekršajna prijava protiv 1 lica.

U 19,25 sati Bos.Otoka ul.Unska narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica. Prekršajna prijava protiv 1 lica.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervenciju i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 118 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 14 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 09,30 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Vahide Maglajlić.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 14,00 do 16,00 sati planskih prekida u isporuci električne energije na dalekovodu Grad.Radovi na dalekovodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 11 C , vlažnost zraka 62 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 10 cm, u Bosanskoj Otoci 62 cm (NV).

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci