SERVISNE INFORMACIJE za dan 29.03.2022.

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 14,20 sati ul.Proleterska ispred Doma za nezbrinutu djecu naru┼íavanje javnog reda i mira fizi─Źkim napadom na drugo lice od strane 1 lica. Prekr┼íajna prijava na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervencija i dojava o po┼żaru u 13,00 sati Benakovac po┼żar visoke ┼íume oko 10 hektara. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 17,20 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 25 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 1 lice. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Sino─ç od 21,00 danas do 13,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Te─çija. Sanacija kvara na mre┼żi i od 09,00 do 11,00 sati u naselju Redak. Radovi na mre┼żi.

Elektro – distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas prekid u isporuci elektri─Źne energije na dalekovodu Jasenica prouzrokavanim po┼żarima. Ekipe elektrodistribucije na terenu.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 3┬░C , vla┼żnost zraka 78% , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 50 cm, u Bosanskoj Otoci 97 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak