SERVISNE INFORMACIJE za dan 28.09.2021.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavjeÅ”tava da u proteklom periodu nije bilo naruÅ”avanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda kao ni krivičnih djela.

Vatrogasna jedinica izvjeŔtava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 37 pacijenata, za KB ā€œDr.I.Ljubijankićā€je bilo upućeno 3 lice. Na porodiliÅ”tu nije bilo prinova.

JKPā€œ10. Juliā€Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas ima planski prekid u isporuci vode:

-07.00 ā€“ 10.00 sati Ul. Bihaćka i Krčavine, radovi na mreži;

-10.00-13.00 sati Ul. 1BKB, 101 Muslimanska, Zalug, Brastva, Badićka i Svetinja, radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvjeÅ”tava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas nema predviđenih planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavjeÅ”tavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima.Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poÅ”tivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteoroloÅ”ka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13C , vlažnost zraka 100% , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 11 cm, u Bosanskoj Otoci 61 cm (NV).

Podijeli ovaj članak