SERVISNE INFORMACIJE za dan 27.09.2023. godine

4 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

-Dana, 26.09. u periodu od 07.10 do 08.10 sati, desila se SN, Bosanska Krupa, Ul.Sokakod strane NN lica, prilikom obila┼żenja vozilom udario drugo putni─Źko vozilo i napustio mjesto, materijalna ┼íteta, po pronalasku NN lica i vozila slijedi prekr┼íajna prijava protiv istog.

-Dana, 26.09. u 08.30 sati, desilo se naru┼íavanje JRiM, Bosanska Krupa, Ul.Unska, TC po anonimnoj dojavi od 23.09.2023.godine po pregledu kamera i prostora gdje se nalaze metalni kontejneri za odlaganje komunalnog otpada snimljeno je NN lice kako prevr─çe kontejnere, lice je prona─Ĺeno, te za naro─Źito drsko pona┼íanje i ─Źinjenje navedenog uru─Źen mu prekr┼íajni nalog.

-Dana, 26.09. u 11.00 sati, desilo se naru┼íavanje JRiM, Bosanska Krupa, Ul.gen. Mirsada Sedi─ça na autobuskoj stanici od strane 2 punoljetna lica, 1 lice fizi─Źkim napadom na 2 lice, 2 lice ispoljavalo naro─Źito drsko pona┼íanje, po kompletiranju predmeta slijedi prekr┼íajna prijava na oba lica.

-Dana, 26.09. u 23.40 sati, desilo se KD Bosanska Krupa, Ul.gen. Mirsada Sedi─ça , od strane 1 lica, posjedovanje i omogu─çavanje u┼żivanja opojnih droga, lice li┼íena slobode i zadr┼żano, zavedena kriminalisti─Źka obrada, slijedi izvje┼ítaj Kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenju KD protiv 1 lica.

Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala dojava i intervencija.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 29 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 5 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

 

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça.

Danas, 27.09. ima planski prekid u isporuci vode:

– od 08.00 do 12.00 sati u Bosanskoj Otoci naselje Vrletnica-radovi na mre┼żi.

 

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.

-Za danas 27.09. planiran je prekid u isporuci elektri─Źne energije:

– od 09.30 do 15.00 sati, radovi na TS Veliki Badi─ç, i

– od 08.30 do 16.00 sati, MZ Pi┼ítaline naselje Ora┼í─Źani izlaz prema Jezerskom- radovi NN mre┼żi.

 

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima. Upozorenje na jutarnju maglu i odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 15 C , vla┼żnost zraka 92 % , dok je vodostaj rijeke Une 65 cm (NV-u opadanju).

Podijeli ovaj ─Źlanak