SERVISNE INFORMACIJE za dan 26.12.2023.godine

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 11,15 sati Jezerski naru┼íavanje JRiM-a naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica. Prekr┼íajni nalog na 1 lice. U 11,30 sati ul.Generala Mirsada Sedi─ça naru┼íavanje JRiM-a prodajom pirotehni─Źkih sredstava od strane 1 lica. Prekr┼íajni nalog na 1 lice. U 12,50 sati ul.511 Slavne bbr. naru┼íavanje JRiM-a naro─Źito drskim pona┼íanjem od strane 1 lica. Lice li┼íeno slobode i zadr┼żano do otrje┼żnjenja. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervenciju i dojavu o po┼żaru u 15,30 sati Suvaja po┼żar niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 17,30 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 53 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 1 lice. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Danas nema planski prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas nema planski prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne,uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se suhim i mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 4 C , vla┼żnost zraka 85 % , dok je vodostaj rijeke Une 72 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak