SERVISNE INFORMACIJE za dan 19.01.2022.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 13,35 sati ul.Radnička saobraćajna nezgoda – udar put.motornog vozila u pješaka. 1 lice zadobilo TTP . Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. KD-protiv sigurnosti javnog prometa protiv 1 lica.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 28 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro – distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 12,15 sati planski prekid u isporuci električne energije na dalekovodu Otoka. Radovi na dalekovodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično klizavim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -6°C , vlažnost zraka 86 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 65 cm, u Bosanskoj Otoci 107 cm (NV).

Podijeli ovaj članak