SERVISNE INFORMACIJE za dan 18.11.2022. godine

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 07,05 sati na putu M 14 Bos.Otoka SN-udar divlje ┼żivotinje u put.motorno vozilo ─Źime je uzrokovala sudar putni─Źkog i teretnog motornog vozila.Materijalna ┼íteta.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 30 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 4 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça.Danas od 08,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Unska,Rudni─Źka,Podmra─Źaj i ┼Żeljezni─Źka.Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 09,30 do 13,30 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije u ul.511 Slavne bbr.(zgrada penzionera), od 12,30 do 13,30 sati TS Had┼żi─çi,od 10,00 do 11,00 sati TS Gornja Kr─Źana i od 15,00 do 16,00 sati TS Lamela.Radovi na niskonaponskoj mre┼żi.U slu─Źaju vremenskih nepogoda radovi se otkazuju.

Slu┼żbe za odr┼żavanje puteva na podru─Źju grada Bosanska Krupa obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─ça : temperatura zraka 7 C , vla┼żnost zraka 93 % , dok je vodostaj rijeke Une 112 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak